петък, 17 февруари 2023 г.

НИКОЙ ОТ САРАФОВО НАМА ДА ПОЛУЧИ ОТОПЛИТЕЛНИ УРЕДИ ЧРЕЗ ПРОЕКТА НА ОБЩИНА БУРГАС ПО ОП „ОКОЛНА СРЕДА“ - ИНТЕРЕСНО ЗАЩО ?

Община Бургас публикува на своя сайт класирането на одобрените домакинства, които ще подменят старите си печки с нови уреди на екологично гориво по Оперативна програма „Околна среда“.

В рамките на проекта беше направен втори прием на документи на желаещи домакинства да се отопляват екологично, в който имаха възможност да се включат живеещите в кварталите „Долно Езерово“, „Лозово“ и комплексите „Меден рудник“ - зони А, Б, В и Районен център, „Славейков“, „Изгрев“ и „Зорница“.

Списъкът на класираните домакинства е публикуван на следния адрес: https://www.burgas.bg/uploads/posts/2023/50a57e99d5ef8ced3a7ee9d0740efe87.pdf


Подмяната на старите отоплителни печки на дърва и въглища с нови уреди се извършва в рамките на проект „Намаляване на замърсяването на атмосферния въздух с фини прахови частици в кв. Долно Езерово, гр. Бургас“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, чрез Кохезионен фонд на Европейския съюз.

Той е насочен към насърчаване използването на алтернативни горива за битово отопление с цел намаляване замърсяването на въздуха с фини прахови частици.

Проектът допуска класираните кандидати да получат по избор топловъздушна камина на пелети, камина на пелети с водна риза, котел на пелети или климатик.

Източник: Община Бургас


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!