събота, 4 февруари 2023 г.

Ще финансира ли МРРБ укрепването на свлачището по пътя за квартал „Сарафово“?

Проблемът със свлачището в Бургас по пътя за квартал „Сарафово“ е особено изострен от няколко месеца. Той беше поставен на разискване в Общинския съвет, а сега е стигнал и до Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ и Народно събрание.

Депутатът от Бургас в 48-ия парламент Борис Аладжов е отправил въпроси до служебния регионален министър арх. Иван Шишков. Те са четири и в тях народният представител иска да знае дали е направено геоложно проучване на свлачищния район, както и има ли изготвен проект за укрепване на свлачището и дали той е внесен в МРРБ, защото ведомството ще финансира неговото укрепване.

Освен това Аладжов пита още министър Шишков дали е избрана фирма, която ще извърши дейностите по укрепване на свлачището и кога се предвижда да стартира работата по укрепването на свлачището и в какви срокове е планирано да бъде извършена тя.

Аладжов е получил отговор на своите въпроси от служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, с който Искра.бг разполага. В него е подчертано, че до момента свлачище „Сарафово“, което се простира на 750 декара площ вече е било укрепено благодарение на многогодишните усилия на МРРБ и финансиране от държавния бюджет в размер на 50 000 000 лева. Изградени са били протисвлачищни и противоабразионни съоръжения.

Шишков категорично подчертава, че свлачищните процеси в района на крайбрежната улица за квартал „Сарафово“ са били овладяни и няма нови регистрирани такива в този район. Възложител на проучването и инвестиционното проектиране е областният управител на Област Бургас, а МРРБ не би могло да финансира евентуални последващи дейности, защото протичащите процеси са аварийни.

С целия отговор на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков бихте могли да се запознаете ТУК.

Източник:  iskra.bg


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!