четвъртък, 9 март 2023 г.

Важно за родителите от Сарафово!!!

Община Бургас напомня на всички родители на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към училища, че от днес, 1 март, могат да се запознаят с електронната система за прием: https://www.dzburgas.org/, преди тя да бъде активирана за кандидатстване в 08.00 часа на 4 април.

Целта е да се улеснят родителите и да имат достатъчно време да се запознаят с правилата, сроковете, свободните места, необходимите критерии и документи за записване на своите деца. Те трябва да знаят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло повече от 2 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаната детска градина, ще получи 300 точки. За сравнение – дете с постоянен или настоящ адрес, извън съответния прилежащ район към детската ясла или градина, ще получи едва 1 точка.

Важно е да се има предвид, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в училища, предоставена в електронната система за записване, касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищните комплекси. Най-често срещаната грешка е родители от ж.к. „Възраждане“ да посочат детско заведение в район „Възраждане“ и така детето им да бъде записано в градина в ж.к. „Меден рудник“. За да няма злоупотреби, декларираният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се проверява по служебен път от дирекция ГРАО.

За поредна година Община Бургас осигурява възможност за увеличаване броя на свободните места за прием в детските градини. След като миналата година бяха открити две чисто нови детски градини – ДГ „Синчец“ в кв. „Горно Езерово“ и ДГ „Морско конче“ в ж.к. „Възраждане“, този септември ще отвори врати новият третия корпус на ДГ „Надежда“ в ж.к. „Меден рудник“, който ще разкрие допълнително над 50 свободни места за прием на деца.

Освен това, общинската администрация проектира и търси възможности да финансира изграждането на нови корпуси в ДГ „Пинокио“ в ж.к. „Меден рудник“ и в детската градина в кв. „Сарафово“

Източник: burgas.bg


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!