вторник, 23 май 2023 г.

Стартираха процедурите за втори вход на „Сарафово“

Стартирали са процедурите относно бъдещо изграждане на втори вход-изход на квартал „Сарафово“. Това стана ясно след отправени въпроси към община Бургас и областното пътно управление.

В Община Бургас е постъпила подписка на граждани  от кв. „Сарафово“, с която те изразяват желанието си да бъде изграден нов вход-изход на квартала, отговориха на наше запитване от администрацията. Това може да се случи по републиканския път, в местността „Манастирското“, в участъка Бургас-Поморие. Общината е започнала процедура по обследване и възлагане на предпроектни проучвания за реализиране на втори вход-изход. Така ще може да се обезпечи транспортната свързаност, но и да се намали натоварването по главната улица „Ангел Димитров“.

Положително становище в тази насока са изразили и от областната дирекция на пожарната, пояснява нейният ръководител Николай Николаев:

„Кв. „Сарафово“ се развива активно със строителство през последните години и разширяването му в посока община Поморие предразполага да има още един вход-изход. Това, със сигурност, би помогнало на нас и би намалило времето ни за реакция в квартала и в района“, поясни Николаев.  

От областното пътно управление посочиха, че е направен оглед на възможните места за втори вход-изход. Ангажиментът по проектирането е на община Бургас, която ще изготви предложения с няколко варианта, след което бургаското пътно ще даде своето становище и окончателното съгласуване ще се извърши от АПИ.

Източник: bnr.bg


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

4 коментара:

??? каза...

Кога ще е готово ?

Анонимен каза...

Това е в посока Поморие.Основния проблем и претоварен трафик е към Бургас и този вариант не решава проблема!!!

Анонимен каза...

Нужен е нов вход-изход Бургас-Сарафово. Кога ще се реши този наболял проблем?!

Сарафовлия каза...

Наистина има огромна нужда от втори вход-изход,но не в посока Поморие,а Бургас!

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!