петък, 30 юни 2023 г.

Важно за първокласниците в Сарафово

Общо 2100 деца са приети в първи клас в бургаските учебни заведения. Това означава, че за поредна година Бургас отбелязва ръст в броя на бъдещите първокласници. Този път те са с 210 повече от миналата година, когато на същия етап на класиране бяха 1890. Това сочат данните след приключилото днес второ класиране на електронната система за записване в първи клас на Община Бургас.

Родителите на класираните деца трябва да ги запишат в съответното училище в срок от 08.00 часа на 30 юни до 18.00 часа на 6 юли.

Некласираните деца към момента са 40, но родителите могат да не се притесняват, тъй като свободните места в бургаските учебни заведения са напълно достатъчно – 276 и са във всички райони на общината.

Така например, в ЦГЧ има 25 некласирани към момента деца, но там има още 47 свободни места, които са в ОУ „Княз Борис I“, ОУ „Братя Миладинови“ и СУ „Иван Вазов“.

В ж.к. „Славейков“ има 4 некласирани и 76 свободни места в СУ „Епископ Константин Преславски“ и СУ „Димчо Дебелянов“.

В ж.к. „Изгрев“ има едно некласирано дете и цели 67 свободни места в ОУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Йордан Йовков“ и СУ „Добри Чинтулов“.

В „Меден рудник“ има 6 некласирани и 75 свободни места в ОУ „Найден Геров“, ОУ „Елин Пелин“, СУ „Константин Петканов“ и СУ „Петко Росен“.

Това стана възможно, след като Община Бургас взе превантивни мерки и още преди приема бяха разкрити 11 нови паралелки. В ЦГЧ те са 5 и са в ОУ „Пейо К. Яворов“ – 1, ОУ „Любен Каравелов“ – 1, ОУ „Братя Миладинови“ – 2 и ОУ „Княз Борис I“ – 1.

В ж.к. „Славейков“ също има една нова паралелка, която е в СУ „Епископ Константин Преславски“.

В териториална дирекция „Изгрев“ има още 5 допълнителни паралелки – по една в ОУ „Св. Климент Охридски“, в ОУ „Георги Бенковски“, СУ „Йордан Йовков“, СУ „Добри Чинтулов“ и в ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“.

Свободните места след второ класиране ще бъдат официално обявени в електронната страница за прием за първи клас на Община Бургас на 7 юли - https://www.uburgas.org/index.php?controller=FrontPages&action=gardens

Източник: Община Бургас


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!