понеделник, 19 юни 2023 г.

Яхт клуб „Ветроходство и приятели“ Сарафово спечелиха във Варна най-красивата българска регата

Деветото издание на най-красивата регата в България - Varna Channel Cup бе съпроводена от много адреналин, красота и спортна страст. Състезанието се проведе от 8-и до 11-и юни в акваторията на Варненския залив и каналът към Варненското езеро.

Състезателните регати представляват вълнуващи събития, които обединяват морските ентусиасти и спортисти от цялата страна. Варненската регата е дългоочаквано събитие, което привлича участници и зрители с изключителния си пейзаж и динамичните състезания във водите на Черно море и Варненското езеро.

Тази година в клас ORC B победители са бургаският екипаж на яхта ШимаЗен от яхт клуб „Ветроходство и приятели“ Сарафово. С капитан Станислав Попчев и екипаж Димитър Георгиев, Димитър Узунов, Драгия Вълков, Саид Хамаме и Ясен Дразов нашите момчета постигнаха победа над силната конкуренция и носят в Бургас това престижно отличие.

„Уменията, стратегията и мотивацията играят решаваща роля в победата над конкуренцията. Екипът трябва да анализира внимателно вятъра, течението и другите условия на морето и да планира най-добрия подход за навигиране. Това включва избор на оптимални маршрути, умело използване на тактиките за пресичане и предсказване на действията на конкурентите.

Накрая, мотивацията и детерминацията на екипажа са ключови за победата. При силна конкуренция, важно е да се запази фокусът и да се работи усилено към постигането на целите. Увереността в собствените умения и способности, както и способността да се справим с пречките са много важни.“ каза капитан Попчев. „Каним всеки бургазлия, който иска да се запознае отблизо с ветроходството да се свържи с яхт клуб „Ветроходство и приятели“ Сарафово и да ни посети.“, добави той.

Източник: burgasinfo.com


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!