четвъртък, 20 юли 2023 г.

Съветникът Костадин Андонов: Недопустимо е Общината да позволява платени атракциони в детските паркове

Жители от бургаския Сарафово настояват платените атракциони, поставени в детските площадки в квартала, да се премахнат. За проблема те са уведомили общинския съветник от Движение България на гражданите Костадин Андонов. Той от своя страна отправи писмено запитване до кмета на Бургас Димитър Николов.

„В детските паркове за игри на територията на кв. Сарафово, а и навсякъде в Бургас има поставени всякакви платени детски атракциони, които според родители, причиняват неприятни емоционални състояния при децата. Обществените паркове се посещават от деца сираци, деца от социално слаби семейства или деца в неравностойно положение.

Недопустимо е, вместо Общината да осигури разнообразни съоръжения за игра на деца от различни възрастови групи, да позволява поставянето на платени такива, на същите места”, посочва бургаският съветник.

По думите му десетки родители искат децата им спокойно да посещават паркове с пясъчници, пързалки, тенис на маса и редица други БЕЗПЛАТНИ съоръжения за игра, без да се налага непрекъснато да дават пари за атракциони или още по-лошо, да лишават децата си от тези забавления.

В питането си до местната администрация Андонов отправя следните въпроси:

Община Бургас издала ли е разрешение за поставяне на тези атракционни детски съоржения на  територията на кв. Сарафово и ако има такива, моля да ми бъдат предоставени копия от тях!

При липса на издадени разрешения за поставяне на същите, Община Бургас ще предприеме ли мерки за демонтиране им?

Източник:  gramofona.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!