петък, 21 юли 2023 г.

Утре 22 юли „САРАФОВО“ ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН...

Спокойните води на Марина „Сарафово“ са на път да оживеят с вълнуващ и приключенски дух, подготвяйки се да бъдат домакин на най-голямата и най-приятелска ветроходна регата за втора поредна година.

Флотилия от 45 ветроходни яхти ще украси хоризонта, демонстрирайки майсторството на моряците и очарованието на бургаското море.

На 22 юли, събота, ветроходци от всички краища на страната се събират в Марина „Сарафово“ за надпреварата. С живописния бургаски бряг, очакването е за едно неповторимо морско приключение.

От опитни ветерани до амбициозни новобранци ще участват в регатата, която обещава да предложи много вълнуващи моменти за всички ветроходци и зрители, създавайки атмосфера на приятелско състезание.

Организаторите от сдружение „Ветроходство и приятели“ – „Сарафово“ са избрали внимателно маршрута, за да тестват смелостта на моряците, изисквайки от тях прецизност и адаптивност, а жителите на Бургас и Поморие ще се насладят на истинско зрелище.

Регатата ще премине пред Моста в Бургас, остров Света Анастасия, пред крайбрежната алея на Поморие и ще завърши отново в „Сарафово“.

Всеки бургазлия, желаещ да се запознае от близо с екипажите на яхтите, може да заповяда на организираното награждаване от 20:00 часа в пристанище „Сарафово“.

Източник: Община Бургас

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!