събота, 15 юли 2023 г.

Скандал! Защо БФ Тенис отказа да допусне до Републиканско картотекиран състезател от клуба в Сарафово ?

Появи се доста сериозна несправедливост около родния тенис, след като един от най-големите таланти, които се подготвят в България, не бе допуснат до Републиканско първенство.

Става въпрос за младия украинец Радион Четвериков, който от година се подготвя в школата на бургаския ТК Ника.

Президентът на ТК Ника Бургас Вячеслав Никитин остана крайно разочарован от факт, който според него е ощетил може би най-талантливият тенисист, който се подготвя в България.

Младият украинец от година се подготвя в школата на ТК Ника в бургаския квартал Сарафово и участва от името на клуба на местни и международни състезания, като титлите валят една след друга.

Никитин заяви, че от БФТенис скандално са отказали да допуснат Четвертников на националното първенство, въпреки че той е картотекиран състезател с платен членски внос.

Причината според него е, че Радион е с класа над останалите играчи и няма да има проблем със спечелването на титлата.

„Не мога да разбера защо се правят такива неща. Искат да платим членски внос и да го картотекираме към федерацията, а после в последния момент не го допускат до националното първенство. Радион със сигурност е един от най-талантливите играчи подготвяли се някога в България и за мен е недопустимо да се отнасят по подобен начин с него. В крайна сметка защо го картотекиран, като няма да го допуснат на състезание“, коментира Никитин.

Източник: novapress.today


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!