събота, 19 август 2023 г.

КМЕТЪТ ПРОСЛЕДИ СТРОИТЕЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ В УЧИЛИЩЕТО В КВ. „САРАФОВО“

Усилени строителни дейности вървят в две бургаски училища – ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“ и Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“. В това се увери кметът Димитър Николов, който посети двете учебни заведения и се запозна с напредъка на ремонтите.

Едностайни апартаменти в Сарафово - ВИЖ ТУК

Сградата на новия учебен корпус с физкултурeн салон на ОУ „Христо Ботев“ – кв. „Сарафово“ вече е вдигната на груб строеж. Предстоят строителни дейности по завършване на фасадата и вътрешните помещения. Учебният корпус се намира в двора на училището, зад основната сграда и е свързан с топла връзка към нея.

„Новият корпус ще реши окончателно проблема с недостига на места в ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“. Ремонт се извършва и в основната сграда на училището, за да се осигурят класни стаи, които да обезпечат увеличения прием в първи клас в училището“, заяви кметът Димитър Николов.

ОУ „Христо Ботев“ в кв. Сарафово е с дългогодишна история и традиции, осигуряващо обучение за над 250 ученици. Училищната сграда е въведена в експлоатация през далечната 1933 г., поради което настоящото й състояние бе крайно незадоволително.

В момента се ремонтира класна стая на първия етаж и помещения в стария физкултурен салон, които се обособят в нова класна стая. Освен това, се въвеждат мерки за енергийна ефективност в старата сграда на училището, включващи топлинно изолиране на външни стени, покрив и под, подмяна на прозорци и външни врати, изграждане на нова котелна и нова отоплителна инсталация, доставка и монтаж на нови осветителни тела.

Изграждането на новия корпус на училището в „Сарафово“ бе положено през 2022 г. след решение на Общински съвет Бургас за осигуряване на средства чрез банков кредит. След това местният парламент отпусна средства за обезпечаване и обзавеждане на помещения извън училището, което временно да реши проблема с недостига на места. Ползването на тези помещения ще продължи и в началото на учебната 2023/2024 г., тъй като новият корпус, който се изгражда в момента ще бъде завършен в началото на 2024 г.

Източник: Община Бургас


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!