неделя, 10 септември 2023 г.

Предложение: Сарафово да има свой полицейски участък

Да се открие постоянен полицейски участък на територията на „Сарафово“. Такова предложение е постъпило в Общинския съвет на Бургас, установи проверка на Gramofona.com. То е подписано от Б. Томов – гл. експерт в квартала, а адресатът е Станислав Андреев, директор на ЦАУ „Изгрев“.  

„Живущите в кв. „Сарафово“ непрекъснато се увеличават. Към месец август 2022 г. българските граждани са били 5068 души, а чуждестранните – 901. През летния туристически сезон населението на квартала надхвърля 10 000 души. Вследствие на това рязко нараства и обемът на престъпления, на хулиганските и противообществените прояви, както и броят на пътнотранспортните произшествия. Това изисква непрекъснато полицейско присъствие, за да се осигури спокойствие, ред и законност в квартала“, пише в мотивите към предложението на Томов.

Главният експерт посочва, че в момента Сарафово се обслужва от V Районно управление на полицията в Бургас, като има само един полицейски инспектор, който отговаря за квартала. Това според него е крайно недостатъчно.

Томов допълва, че постоянният полицейски участък в „Сарафово“ може да обслужва и кварталите „Черно море“ и „Рудник“, а също и село Брястовец, които са в близост. Това ще подобри сигурността и качеството на живот в тези населени места.

Писмото е разпределено за разглеждане от Постоянната комисия по обществен ред и сигурност в Общински съвет – Бургас.

Източник:  gramofona.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!