вторник, 10 октомври 2023 г.

Областният управител на Бургас Пламен Янев търси ново решение за пропадащата крайбрежна алея към кв."Сарафово"


Трябва да убедим министъра на туризма, че този проект е важен за региона, каза Пламен Янев

Областният управител на Бургас Пламен Янев търси решение за пропадналата крайбрежна велоалея към кв. Сарафово. Казусът се оказа в Параграф 22 и е прехвърлян като горещ картоф между министерствата. 

ЕДНОСТАЙНИ В САРАФОВО ПОД НАЕМ - ВИЖТЕ ТУК

Община Бургас е изготвила технически проект, областна администрация е съдействала и продължава да помага, но последната пречка е дошла от Министерството на туризма.

„Проведохме конструктивен разговор между Областна администрация и Община Бургас. Общината предприе стъпки за прехвърлянето на терена, за да има право да извърши укрепителни дейности. Но за да се случи това е нужно да се извърши актуално кадастрално заснемане. И тъй като в този район има регистриран плаж се обърнах към Министерството на туризма да извърши заснемането. Буквално преди 2-3 дни получихме отговор, че поради липса на бюджет Министерството на туризма не може да стартира този процес“, коментира областният управител на Бургас Пламен Янев пред Флагман.бг.

Плажната ивица там вече реално не съществува, но това трябва да се документира със заснемането на Министерството на туризма, за да продължи с актуализиране на карта, след което парцелът да се прехвърли от областния управител на общината.

„Към момента това беше най-лесният и бърз вариант. За съжаление Министерството на туризма не го приема като приоритет. Стартирал съм нови проучвания как може да решим този въпрос. Но и да намерим вариант ще е много по-бавен и пак ще стигнем до МТ, най-малко за съгласие“, допълни губернаторът на Бургас

Той уточни, че ще проведе среща с бургаските депутати, за да се опитат да убедят министъра на туризма, че това е приоритет за региона.

Източник: flagman.bg


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!