петък, 1 декември 2023 г.

Втори вход/изход ще има бургаският кв. Сарафово

Още в началото на идната година проектът вероятно ще бъде готов

Едностайни апартаменти в Сарафово от 34000 евро - Вижте тук

Изграждат втори вход/изход на бургаския кв. Сарафово, стана ясно след днешната редовна сесия на Общинския съвет в Бургас. По предложение на кмета Димитър Николов по-рано обинските съветници одобриха идеята земеделска земя в северната част на квартала да бъде използвана за целта. Днес бе одобрено нейният статут да бъде променен в бъдеще и така процедурите по създаването на алтернативен вход на квартала могат да стартират.

Новото трасе ще свързва главния път Бургас-Поморие с кв. Сарафово в най-северната му част. Реално отсечката ще започва от района на обръщалото на автобусите в края на ул. „Ангел Димитров”. „Това ще позволи на живущите в тази част на квартала да стигат по-лесно до домовете си без да минават през централната част на ул. „Ангел Димитров” и без да стигат до кръговото кръстовище при Летище Бургас”, каза кметът Димитър Николов.

Не е тайна, че главният път между Бургас и Поморие през активния летен сезон е много натоварен. Сериозни задръствания се получават именно в района на аеропорта заради интензивния трафик, а жителите на кв. Сарафово имат само един вариант за влизане в населеното място - през задръстването. Сега вторият вход/изход ще облекчи този сериозен проблем.

Неясно остава, поне на този етап, по какъв точно начин ще бъде изградена инфраструктурата. Много е вероятно да се наложи строителството на детелина, поне в едната посока - при влизане в кв. Сарафово от Поморие, тъй като няма друг начин разделеното от ограда шосе да бъде прекосено другояче. Така или иначе обаче тепърва предстои да се изработи проект и да бъде избрана фирма, която да изпълни заданието. В идните месеци, вероятно още в първото тримесечие на идната година, това може да бъде свършено и реалните процедури по строителството да започнат.

Източник: flagman.bg


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!