петък, 15 декември 2023 г.

Вижте кога трябва да завършат ВиК ремонтите в кв. Сарафово

Проектът за ВиК – цикъл на Бургас, който засяга кв. Сарафово в Бургас, трябва да завърши през април 2024 г. Това става ясно след отправено запитване до държавното дружество, от общинския съветник от „Възраждане“ Мариян Иванов. Това включва и възстановяване на увредените настилки, посочват от ВиК, като уточняват, че при подходящи метеорологични условия, е възможно дейностите да приключат преди посочения срок. 

Едностайни в Сарафово от 34000 ЕВРО - Вижте тук

От оператора не се ангажират с конкретни дати за завършване на дейностите по определени в запитването улици, като „Ангел Димитров“, например. По проект е предвидено изграждане на тръбопроводи по улиците „Брацигово“; „Октомври“; „Пробуда“; „Баба Тонка“; „Септемврийска“ („Георги Казаков – Даскала“); „Ради Николов“; „Ангел Димитров“; „Кипарис“; „Комсомолска“ и „Капитанска“. 

Относно възстановяването на уличната настилка, от ВиК уточняват, че изпълнителят ДЗЗД „Свежест 2018“ има задължение да го извърши до вид „идентичен със състоянието им преди началото на изпълнение на СМР“, задължение на Община Бургас е да удостовери това с констативен протокол. 

Общинският съветник е подал сигнал за сериозно компрометирани участъци, на които положената фракция е разнесена, конкретно по ул. „Баба Тонка“. От ВиК отговарят на питането му, че е дадено указание на фирмата – изпълнител да осигури нормален режим на експлоатация, до финалното възстановяване с асфалт. 

 От „Възраждане“ се ангажират да следят за изпълнението на тези дейности, както и за последващото асфалтиране на улиците в квартал „Сарафово“.

Източник: bnr.bg


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!