събота, 23 декември 2023 г.

Семейства от к-с „Меден рудник“ и кв. Сарафово спечелиха "Да украсим Бургас" (снимки)

Коледният дух в Бургас е все по-масово явление – центърът, комплексите „Славейков“, „Меден рудник“ и кв.“Сарафово“ могат да го докажат

Светещи алеи от живи елхи, стъклени дървета и снежни кътове, дървени елени, коледни звезди и плюшени декори, съчетани със изкуствен сняг и много светлини са част от креативните предложения - стотици бургазлии се включиха в 16-то издание на конкурса „Да украсим Бургас”.

Семейства от комплексите „Меден рудник“ и „Сарафово“ са отличниците в тазгодишното издание на инициативата "Да украсим Бургас". Силно впечатление направи и коледната украса на ул. „Христо Фотев“ 20 която създава празнично настроение и хубави емоции на всички минувачи. В топ 10 ни коледните ни украси са интерпретациите на Росица Маркова и Нели Димова от кв.“Сарафово“. Трудно ще ви е да минете по улиците „Кооператор“ и „Балкан“ в к-с „Меден рудник“ без да се усмихнете на празничното настроение, което витае по тях, благодарение на сем. Вълчеви и сем. Динчеви.

Специално отличие за заразителен коледен дух печелят 48 семейства от блок 107, вход Г в комплекс "Меден рудник, следват ги съседите от бл. 36 к-с „Славейков“, бл.39 и бл.66 в „Братя Миладинови“, както и ветераните от блок 70, вход В от комплекс "Славейков", които са известни в цяла България с красивата си украса.

На ул. „Иван Богоров“ ви очаква истински леден уют от изкуствен сняг, стъклени дървета и коледни декорации.

Всички финалисти в надпреварата ще получат ваучери за посещение на спа комплекса в „Акве Каледе“ за новата 2024-та година. Те са предоставени от ОП „Туризъм“.

Силно участие и комплименти за бургаските детски заведения, които носят духа на Коледа с представени сцени от Рождество, ръчно изработени детайли и приказни сюжети от любими приказки – „Хензел и Гретел“, „Лебедово езеро“, „Снежанка“ и др.

От детска ясла „Бургаско детство“ са вдъхновили украсата си с великолепни морски мотиви.

Комплименти получават ДГ" Ален мак“ , „ДГ "Звездица", Златното ключе“, ДГ „Златна рибка", ДГ "Надежда".

Поздравяваме всички участници - ДГ "Брезичка", ДГ "Синчец" ДГ „Звездица-Зорница", ДГ ,,Ханс Кристиян Андерсен", ДГ "Вълшебство", детска ясла „Щурче“, ДГ “Райна Княгиня“ и др.

Конкурсът "Да украсим Бургас" се организира за 16-ти път в навечерието на коледните празници. Община Бургас благодари за креативността и личната инициатива на всички хора, които помогнаха градът да стане по-красив и да споделят коледното си настроение.


Източник: Община Бургас


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!