вторник, 5 декември 2023 г.

Полицейски коли със сирени, пожарни и линейки ще летят към кв. Сарафово

Днес в 13:30 ще започне ежегодно учение -  ще бъдат отиграни тактически действия в реално време, като ще се тестват готовността и възможностите за реакция на ангажираните институции

Всички имоти в Сарафово на едно място - ВИЖТЕ ТУК

Полицейски коли със сирени, пожарни и линейки ще летят към летище "Бургас" в кв. Сарафово. Ако видите солидната колона от специализирани автомобили да се насочва към летището - не се шашкайте! Това не е атентат, а учение, което се провежда всяка година, но често пъти паникьосва бургазлии и гости на града. 

Няма драматичен инцидент, въпреки аварийния вой, който ще ехти в целия град. Става въпрос за пълномащабно учение по плана за аварийно-спасителното осигуряване с участието на Аварийно-спасителната, Медицинската и Пожарна служби на летището, Летищен център за обслужване на въздушното движение, Гранично полицейско управление, Център за спешна медицинска помощ Бургас, Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението Бургас и Районен център 112 Бургас.

Учението ще се проведе в Зона с ограничен достъп на летище Бургас и няма да бъдат допускани външни лица. Ще бъдат отиграни тактически действия в реално време, като ще се тестват готовността и възможностите за реакция на ангажираните институции.

Бургазлии са изключително чувствителни към подобни демонстрации и неинформираността  поражда сериозни страхове у мнозина, тъй като градът все още помни зловещия атентат на летището, при който загинаха шест души през 2012 г. 

Учението ще започне в 13:30 ч. 

Източник: Флагман


сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!