петък, 19 януари 2024 г.

Бюджет 2024 - какво ще се прави в Сарафово

Кметът Димитър Николов и заместниците му представиха пред медиите рамката на проектобюджета на община Бургас за 2024 г. През следващата седмица той ще бъде подложен на обществено обсъждане, а след това перо по перо ще бъде разгледан и гласуван в местния парламент.

Тристайни в Сарафово от 85 000 евро - ТУК

„Повече средства за децата, здравето, образованието, добрата градска среда и инвестициите, свързани с нови възможности за бизнеса. Това е заложено в новия проект за бюджет за настоящата година. Голямата тема, на която е подчинена неговата философия, както и цялостната ми управленска програма за мандата, е демографията. Много от проектите и дейностите за 2024 г. ще се осъществят в кварталите и съставните селища на Бургас.“, каза кметът Николов.

Сарафово:

Нови сгради на училища - ОУ "Хр. Ботев" Сарафово, ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията", кв. „Крайморие“

Ремонти на училища - ОУ "Антон Страшимиров", ОУ "Георги Бенковски", ОУ "Христо Ботев" Сарафово, Пристройка към ОУ "Васил Априлов"

Ремонти на детски градини - ДГ "Ален мак" Сарафово, ДГ "Вълшебство", ДГ „Вълшебство“, Детска ясла №3, ДГ „Детелина“

- Подмяна на съществуващото осветление с енергийно ефективно в Приморски парк,кв. „Горно Езерово“ и кв. „Сарафово“

Читалища: в с. Брястовец, Българово и Равнец, в кв. „Меден рудник“, „Победа“, „Долно Езерово“, „Братя Миладинови“, „Изгрев“, „Сарафово“, „Ветрен“

Източник: Община Бургас



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!