събота, 27 януари 2024 г.

Днес 28.01.2024г. от 18 часа в Сарафово


Тристайни от 85 000 евро в Сарафово - ТУК

През последните две седмици полемиката относно свободните парцели в кв. „Сарафово“ продължава. Припомняме, че вниманието на хората в квартала бе съсредоточено върху обявен терен за продажба от Областна управа. След иницииране на подписка, в която живущите в квартала, изразиха нежеланието си на въпросния терен да бъде построена поредната жилищна кооперация или хотел, областният управител Пламен Янев спря търга. От своя страна той обяви на обществеността, че в „Сарафово“ това не е последният свободен терен, на който може да се построи детска градина, площадка, медицински център или парк. Янев обяви, че има 25 свободни терена с огромна площ, които предлага да се подложат на обществено обсъждане, за това как да бъдат експлоатирани.

В тази връзка общинските съветници от ПП Средна Европейска Класа канят всички жители на кв. „Сарафово“, представители на община Бургас, общински съветници от всички партии, общественици, архитекти, проектанти, строителни инвеститори, брокери на недвижими имоти, хора временно пребиваващи в квартала и такива, които искат да се установят там за постоянно, както и всички други заинтересовани лица на обществено обсъждане във връзка със свободните терени в „Сарафово“ и тяхната реализация.

Общественото обсъждане ще се проведе на 28 януари, неделя в НЧ „Ангел Димитров“. Според общинските съветници от ПП СЕК всяко мнение на хората е важно, всеки глас е важен, за да се стигне до решение, което е в полза на гражданите в кв. „Сарафово“. Очакванията им са да има градивни предложения относно свободните парцели в квартала, така че на тях да се реализират бъдещи проекти като нова детска градина, медицински център, паркинг, парк или сгради със смесено предназначение например.

Източник: faktorbg.com



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!