петък, 2 февруари 2024 г.

Жители на Сарафово започват подписка с която....

Жители на Сарафово започват подписка, с която ще настояват за разкриването на полицейски участък в квартала. За това съобщават общинските съветници от ПП-ДБ в Бургас, които ще подготвят и предложение до местния парламент, след като бъдат събрани необходимите подписи.

Тристайни в Сарафово от 85 000 евро - Вижте ТУК

С него ще се настоява общинският съвет в Бургас да излезе с обща позиция и да поиска от Народното събрание и МВР по-голямо полицейско присъствие в квартала.

Само преди дни директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас ст. комисар Емил Павлов коментира, че разкриването на участък в Сарафово в момента не е на дневен ред и е икономически нецелесъобразно.

Сарафово е един от най-бързо разрастващите се квартали и според последните доклади на МВР има причини да се смята, че има растяща "латентна престъпност" - или казано по друг начин престъпност, несигнализирана към органите на реда по една или друга причина, отбелязват от групата на ПП-ДБ. От там допълват, че икономическият аргумент не може да бъде движещ при гарантирането на общочовешката необходимост от сигурност и възможност за бърза реакция на органите на реда.

„Икономическият фактор винаги се е взимал предвид, но никога не е бил водещ при взимането на решения, касаещи безопаснотта за човешкия живот“, казват общинските съветници. Според тях разкриването на участък ще подобри регистрирането и справянето с престъпността и в останалите сателитните населени места - квартал Черно Море, квартал Рудник, село Брястовец и село Драганово.

„Наш приоритет е да гарантираме сигурността на жителите на "Сарафово" и околността - млади семейства, деца, пенсионери. През лятото населението на "Сарафово" рязко се увеличава и тогава нуждата от адекватна защита за гражданите е още по-голяма“, казват още съветниците.

Източник: gramofona.com



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

1 коментар:

Анонимен каза...

Подкрепям искането за полицейски участък в Сарафово.
Нуждата от 24/7 присъствие.
Сближаване на жителите с полицаите,споделяне,взаимодействие.
Успех!
Калин Барзов

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!