четвъртък, 15 февруари 2024 г.

Добри новини за жителите на "Сарафово"

Главната улица в кв. "Сарафово“ – "Ангел Димитров“ ще има нови, по-широки и удобни тротоари. Ремонтът ще се извърши със средства от бюджета на Община Бургас за 2024 г.

Имотите в Сарафово - ВИЖТЕ ТУК

Предложението е на общинския съветник Евелина Михалева. Докладната записка беше гласувана на вчерашната сесия на Общинския съвет.

"Миналата година започна изграждането на тротоари по основната улица "Ангел Димитров“, както и на джобове за паркиране на моторни превозни средства. Тази година от ВиК беше прокарана и канализацията в този участък. Изграждането на тротоари по цялата улица ще направи облика на квартала много по-красив, а разхождането по улицата – по-приятно и безопасно.“, коментира Михалева.

Тя допълни, че изключително бързото разрастване на квартала и многобройните нови кооперации и жилищни комплекси се нуждаят от добра довеждаща инфраструктура, която да подобри качеството на живот на живущите в квартала.

"Липсата  на тротоари и разрушените такива, затрудняват придвижването както на майките с колички, така и на възрастните хора. Освен това липсата на тротоарна настилка на някои места е пречка за поставянето на пешеходни пътеки.“, обясни общинският съветник.

Източник: burgas24.bg



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!