вторник, 19 март 2024 г.

Отлична новина! Отпуснаха средства за Сарафово


Двустайни ПОД НАЕМ в Сарафово от 500 лева ТУК

Това са най-желаните учебни заведения от първолаците, както и отеснялата забавачка в кв. Сарафово

Две училища в Бургас, които са сред най-желаните от първолаците, ще бъдат разширени с нови пристройки и класни стаи, за да могат да поберат желаещите да станат техни възпитаници.

Това са ОУ „Васил Априлов“ в ж. к. „Братя Миладинови“ и ОУ „Любен Каравелов“ в бургаския ж. к. „Възраждане“.  И двете школа се оказват тесни към този момент за децата, които са се насочили да учат в тях.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

Третото учебно заведение, за разширяването на което Министерството на образованието отпуска средства, в Детска градина „Ален мак“ в бургаския кв. Сарафово. Към забавачката ще бъде изграден нов корпус за близо 1,6 млн. лв. Предприемането на тази стъпка се налага, тъй като кв. Сарафово е предпочитано място за живеене от много млади семейства, но и от чужденци.

По 3 млн. лв. отпуска министерството на образованието за новите корпуси на основните училища, при които се налага да връщат ученици поради големия интерес по време на кандидатстването.

В двора на ОУ „Васил Априлов“ ще бъде изградена пристройка с допълнително 4 класни стаи. Новият корпус ще реши голям проблем на школото, като позволи да учениците да преминат на едносменен режим на обучение, ще бъде осигурена и достъпна среда за деца с увреждания.

А ОУ "Любен Каравелов" ще бъде обновено с 3 нови етажа, многофункционален физкултурен салон, 5 класни стаи, библиотека.

Източник: flagman.bgсподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!