вторник, 5 март 2024 г.

Празнична акция за почистване на плажа организираха в "Сарафово"


Двустайни в Сарафово от 59 900 евро - ТУК

Празнична акция по почистване на морския бряг. Жители от бургаския квартал “Сарафово” избраха почивните дни около националния празник, за да съберат в чували нерегламентирано изхвърлени отпадъци по крайбрежната ивица.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

Навръх 3 март десетки доброволци запретнаха ръкави и почистиха плажовете в Сарафово. Равносметката за час събиране на отпадъци вчера - над 50 пълни чувала с пластмаса, кенчета и тоалетни принадлежности.

"Асортиментът е доста богат. Остатъци от шезлонги, бански, плавници дори си намерих. Изключително много пластмаса и продукти, които са неразградими. Събраните боклуци са може би около 2-3 кубика", каза Борислав Томов, главен експерт в кв. "Сарафово".

Друга част от интересните находки са гума от камион и скъсан галош.

Въпреки забранителните табели, летовниците оставят ивицата в окаяно състояние в края на всеки сезон. Затова жителите на курортните градчета чистят плажовете с гребла и лопати няколко пъти годишно.

"Призоваваме хората да пазят по-чисто, за да може да приютим хората, които идват лятото-да се чувстват удобно, комфортно, защото на никого не му е приятно да лежи и около него да има боклуци", казва Илиян, жител на Бургас.

Сметоизвозваща фирма има ангажимент да транспортира чувалите до депото за отпадъци.

Източник: bntnews.bg



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!