четвъртък, 11 април 2024 г.

Безплатно в Сарафово - утре 12.4.24 петък


Гаражи и паркоместа в Сарафово от 8500е - ТУК

На 12 април 1961 г. Юрий Гагарин прави с кораба „Восток“ една пълна обиколка около Земята. Така той остава завинаги в историята на човечеството като първия човек, летял в космоса.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

В наше време на тази дата отбелязваме Международния ден на авиацията и космонавтиката. По този повод на предстоящия 12 април Авиомузей Бургас подарява вход свободен за десетте самолетни експоната на всички посетители. Очакват ви единствения останал в България Ан-12, както и емблемата на „Балкан“ – Ту-154. При посещението си ще получите от първия брой на вестника на Авиомузей Бургас и Община Бургас, посветен на “Българските постижения в космоса”.

През уикенда (13 и 14 април) Авиомузей Бургас ви очаква със специална програма и много забавления за малките фенове на летателните апарати. В събота (13.04) всички любопитковци са поканени да опознаят българските космически герои. Беседите ще започват в 10:30 часа, като ще се провеждат през два часа.

От 11:00 до12:30 часа на територията на музея ще има организирана арт работилница от AmaraArt, в която малчуганите ще могат да разгърнат творческия си талант, като рисуват върху мешка, която ще им остане за спомен от преживяването в Авиомузей Бургас.

В 12:00 часа авиомоделистите от "Клуб по авио и ракето моделизми" към Общински детски комплекс - Бургас, с ръководител Георги Янев, ще покажат изложба на различни радиоуправляеми летателни апарати.

От 12:30 до 14:00 часа посетителите ще имат възможността да дегустират космическа храна, която се приготвя по специален начин, който се нарича лиофилизация. За края на деня, от 14:30 до 15:30 часа, всички деца ще могат да сглобят и оцветят свой картонен макет на самолет.

„На 14 април ви очакваме със същата програма. Заповядайте да отпразнуваме заедно международния ден на Авиацията и космонавтиката!“, казват от Авиомузея.

Източник: Община Бургассподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!