сряда, 3 април 2024 г.

ГЕРБ питат областния управител за пропадналата алея към Сарафово

снимка: искра.бг

Тристайни в Сарафово от 85 000 евро - ТУК

Какви конкретни стъпки са предприети за ремонта на пропадналата крайбрежна алея, свързваща Бургас с квартал Сарафово, кога започват строителните дейности и в какъв срок ще бъде завършен ремонтът. Тези въпроси задава общинският съветник от ГЕРБ Евелина Михалева към областния управител Пламен Янев. Поводът е наближаващият летен сезон. 

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

Компрометираният участък е изключителна държавна собственост, посочват от ГЕРБ и припомнят, че депутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев е отправял питане по въпроса и до министъра на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, който е посочил: „Община Бургас не притежава правата на възложител по смисъла на чл. 161 от ЗУТ върху засегнатите от инвестиционната инициатива поземлени имоти, тъй като те са предоставени в управление на областния управител“.

Алеята е единственият възможен начин за навлизане на автомобили в квартала, когато основният път е възпрепятстван, а при определени обстоятелства това може да се окаже единственият път за достъп до Летище Бургас, се посочва още в писмото.

Източник: bnr.bg



сподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

1 коментар:

Анонимен каза...

Uns interessiert ausserdem,wann die Gemeinde auf besagtem Abschnitt endlich Papierkorb aufstellen will,damit der ganze Plastiktüte verschwindet.Das ganze sieht nicht gut aus

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!