сряда, 1 май 2024 г.

Лукойл дари средства и за Сарафово


Тристайни в Сарафово от 90 000 евро - ТУК

Община Бургас прие дарение в размер на 300 000 лева от ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас. Договорът за предоставянето на средствата подписаха кмета Димитър Николов и председателя на Управителния съвет на петролната компания Евгени Маняхин.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

С настоящото дарение ще се изгради нова детска площадка в квартал „Сарафово“ и ще бъде основно реконструирана детска площадка в квартал „Долно Езерово“.

За любителите на спорта на открито ще бъдат създадена специална зона за спорт на Централния плаж, където ще бъдат монтирани фитнес уреди на открито и въжен мост. 

На подписването на договора присъстваха още заместник – кметовете Станимир Апостолов и инж. Чанка Коралска, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев.

„За нас е много важно, че подписваме този договор. Това е един от поредицата договори за дарения, подписани през годините между двете страни. Реализирахме заедно много проекти. Винаги сме чувствали подкрепа от срана на града, създавани са благоприятни условия за осъществяване на бизнеса. Затова благодарим на Община Бургас за подкрепата и за участието в тези социални проекти“, заяви Евгени Маняхин. 

Кметът Димитър Николов подчерта, че партньорството между общината и нефтената рафинерия е създало много ползи за Бургас.

„Дълги години, по желание на Община Бургас, ЛУКОЙЛ Нефтохим е подкрепял различни инфраструктурни проекти. Голяма част от дарените средства са били използвани за подобряване на градската среда и по специално в реконструкция и изграждане на нови детски площадки, ремонт на детски градини, спортни съоръжения, които бургаските деца използват. В активите на Община Бургас бяха прехвърлени много сгради и съоръжения.“, каза Димитър Николов.

Като пример за това е залата на Културен дом НХК, която беше дарена на Общината от рафинерията. На по-късен етап Община Бургас реализира свой проект, с който модернизира сградата и тя стана една от емблемите на града, където се провеждат много културни събития. Волейболният отбор „Нефтохимик 2010“ също получава финансова подкрепа от завода и постига високи резултати.

Източник: Община Бургассподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

1 коментар:

Анонимен каза...

Здравейте, казвам се Кирил Ялъмов, на 50 години съм от кв.Сарафово.Искам да попитам, какво, какви мерки и кога ще бъдат приети на заседание на Община Бургас, за да се развие квартала,и да се създадат нови работни места???

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!