петък, 24 май 2024 г.

Отличиха учители от Сарафово


Всички имоти в Сарафово на едно място - ТУК

Детска градина "Ален мак" - Таня Николаева Янева

Основно училище " Христо Ботев" - кв. "Сарафово“ - Деяна Манолова

Кметът Димитър Николов отличи  86 учители от детски ясли, градини и училища в община Бургас за постигнати високи професионални успехи през последната учебна 2023-2024 година. Тържествената церемония се проведе в хотел "България“.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

"Няма друга страна в света, която да е издигнала в култ и да празнува деня на своята азбука. Убеден съм, че вие като учители вливате тази доза самочувствие в нашите деца. В навечерието на празника на знанието, ние отделяме внимание на тези, които през годината са постигнали отлични резултати с децата, с които работят. Това означава, че сте отделяли повече време, труд, упорствали сте и сте ги подкрепяли. Благодарен съм за търпението и отношението ви към тях. Бургас винаги е бил начело във всички национални съревнования в сферата на образованието, постигали сме много първи места и в международни олимпиади. Ценим вашия труд и ви подкрепяме. Винаги се стремим да отделяме колкото може повече за развитие на материалната база и образователните процеси. Гордея се и разчитам на вас!“, сподели кметът Димитър Николов.

По време на тържествената церемония педагозите работили най-активно и успешно през годината, бяха наградени от кмета с грамоти и отличия за постигнати високи резултати. Награди получиха учители от 35 бургаски детски ясли и градини, 25 начални, обединени и основни училища, 9 средни училища, 14 професионални и профилирани гимназии и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

В края на награждаването кметът Димитър Николов благодари на началника на дирекция "Образование“ в Община Бургас Веселина Таралова за дългогодишната отлична работа в сферата на образованието.

Гостите бяха поздравени с музикални изпълнения на един от любимците на бургаската публика – певецът Стефан Илчев, който прегърна своята учителка Пепа Запрянова по време на една от песните, а водещ на церемонията беше актьорът, сценарист и режисьор Пламен Каров.

Събитието беше организирано от Община Бургас и освен кулминация в честванията, посветени на 24 май, бе жест на признателност към труда, активността и резултатите на педагозите през цялата година, в синхрон с усилията й за повишаване на качеството на детското и училищното образование.

Сред гостите бяха още областният управител проф. Мария Нейкова, председателят на Общински съвет – Бургас Михаил Хаджиянев, председателят на постоянната комисия по образование и вероизповедания Станимир Баев, зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Михаил Ненов, началникът на Регионалното управление на образованието Петя Петрова, ректорът на Бургаския свободен университет проф. Милен Балтов, директорът на НХА – Филиал Бургас проф. Светозар Бенчев, Константин Янков – председател на Областния координационен съвет на СБУ към КНСБ и Огнян Маринов – председател на Регионалния синдикат на образованието към КТ "Подкрепа“, директори и учители от детските ясли, градини и училища.

Източник: Община Бургассподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!