сряда, 29 май 2024 г.

Димитър Николов изиска възстановяване на настилките в „Сарафово“ след ВиК ремонти


Всички имоти в Сарафово на едно място - ТУК

Община Бургас, Областна управа, ВиК и РИОСВ синхронизираха действията си за ключови проекти с огромно значение за гражданите в различни населени места.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

В срещата участваха кметът Димитър Николов, заместникът му инж. Чанка Коралска, зам.-областният управител Владимир Крумов, директорът на РИОСВ Павел Маринов, изпълнителният директор на ВиК Цветан Мирчев и главният инженер на дружеството Александър Маринов.

Квартал „Крайморие“ ще се сдобие с изцяло нова канализация и водопровод, които ще бъдат изградени от ВиК. До края на юни дружеството ще обяви обществената поръчка за избор на фирма изпълнител и ще стартира подмяната на тръбите. След приключването на строителните дейности Община Бургас ще благоустрои квартала с нови тротоари, озеленяване и настилки.

Нова пречиствателна станция ще бъде изградена в Камено. Тя ще поема и отходните води на града, което решава дългогодишен екологичен проблем със замърсяването на река Айтоска, която се влива в езерото Вая. На срещата бяха набелязани и мерки за прекратяване на всички нерегламентирани зауствания на отходни води в езерото Вая.

През следващите три месеца ще се извършва цялостна подмяна на канализацията на улиците „Пробуда“, „Георги Шагунов“ и „Лавале“ в централната градска част на Бургас. След излизането на ВиК Община Бургас ще извърши цялостен ремонт на уличните настилки и тротоарите. Ще бъде осъществено и допълнително озеленяване.

Отлична новина има и за жителите на село Димчево. Осигурено е финансирането към ВиК Бургас за изграждането на нов водопровод там. Дружеството е входирало в Областна управа документите за издаването на разрешение за строеж, има и техническа готовност за обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител.

Представителите на ВиК поеха ангажимент пред кмета на Бургас, че до два месеца ще бъде изцяло възстановена уличната настилка в района на бензиностанция „Ром Петрол“ в ж.к. „Славейков“, за която има десетки жалби от живеещите там. Димитър Николов изиска и категоричен ангажимент за качествено възстановяване на настилките в квартал „Сарафово“ след ВиК ремонти, както и в останалите квартали на града.

От дружеството обещаха да засилят темповете на работа по ул. „Индустриална“ и „Чаталджа“, до два месеца да приключат, за да може Община Бургас да напредне с цялостно благоустройство.

Предстоят строително-монтажни дейности на ВиК мрежата по ул. „Любен Каравелов“, в участъка от ул. „Уилям Гладстон“ до ул. „Св. Патриарх Евтимий“, като от днес се въвежда временна организация на движението на автомобили в района.

Източник: Община Бургассподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!