сряда, 8 май 2024 г.

Вижте от кога започва строителството в Кюшето


Тристайни в Сарафово от 90 000 евро - вижте ТУК

Първото разрешение за строеж в най-новия квартал на Бургас – „Кьошето“ /Ъгъла/ е издадено, научи Флагман.бг. Известен предприемач  ще започне изграждането на две двуетажни къщи -близнаци. Те се намират в един от източните парцели на местността – до бункера на Солниците.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

Проверка на Флагман.бг показа, че книжата му са напълно готови, а първата копка ще бъде направена през септември – след изтичането на строителната забрана.

В същото време има още няколко проекта, които са значително напреднали и до края на годината също ще имат издадени разрешения за строеж.

Опитът досега в Бургас показва, че когато влезе багерът на първия инвеститор, следва ефектът на доминото. Поне това се случи в другите нови квартали на Бургас – кв. „Хоризонт“ (зад мол „Бургас плаза“) и кв. „Мадика“(зад студентските общежития).

„Кьошето“ определено е най-атрактивната зона и има реален потенциал да се превърне в бургаската Ривиера. Дори най-отдалечените парцели са на пешеходно разстояние от морския бряг, където според приетия устройствен план ще има много заведения и зони за отдих. По съществуващата сега алея може да се стигне пеша до Морската градина за петнайсетина минути, под 10 минути е разстоянието до кв.“Сарафово“.

Работата по този проект започна преди 15-ина години – в бума на строителството, но световната икономическа криза тогава спря урбанизирането на зоната, а впоследствие, след като се раздвижи имотния пазар, се наложиха други модели.

Инвеститорите тогава вече действаха по-предпазливо, сякаш не желаеха да рискуват със строителството в нови зони и първо застрояваха всички терени в урбанизираните територии, а след това лека-по-лека започнаха да излизат от жилищните комплекси. Пример в това отношение е т.нар. зона „Д“ на ж.к.“Меден рудник“ и новите квартали западно от Бургас.

След като и тези възможности практически се изчерпаха, дойде време на най-интересната опция и може би най-красива – „Кьошето“, която е с най-голям потенциал. В следващите години тук може да се вложат стотици милиони в нови сгради.

Източник: flagman.bgсподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

 

1 коментар:

Анонимен каза...

На Кьошето повече от 2 етажа не дават, тъй че без много слюнки

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!