вторник, 18 юни 2024 г.

Вижте кога и как трябва да бъде укрепена пропадналата алеята до Сарафово


Най-новите имоти от Сарафово - ВИЖТЕ ТУК

Общинският съвет трябва да даде разрешение на Община Бургас да поиска да придобие държавни имоти, на които се намира част от велоалеята между Бургас и Сарафово. Участъкът пропадна заради свлачище. След положително становище на съветниците, ще бъде изпратено писмо до областния управител, а той от своя страна ще напише доклад до Министерски съвет. Той трябва да гласува решение, с което предоставя терена, обясни зам. -кметът на Бургас Чанка Коралска. В момента предложението се разглежда на заседания на общинските комисии.

"С договор между областния управител и Общината става фактическото прехвърляне. През това време, ако видим, че има воля и решението мине на общински съвет, на министерски съвет, ние ще си пуснем процедура  за избор на изпълнител, за да може да не губим време и за следващото лято да имаме една укрепена алея."

Срокът е оптимистичен, ако всичко върви по набелязаните стъпки, допълни тя.

Укрепването ще струва близо 30 процента повече от първоначално заложените средства. Финансиране ще се търси по Програмата за предоставяне на средства на общините чрез държавния бюджет и ако възникнат други възможности, за външно финансиране, общината ще се възползва, уточни зам.- кметът.

Присъедини се към Viber общността на Сарафово от ТУК

Коралска припомни, че работят по този проблем вече две години и половина. Когато той беше установен, беше създадена комисия и общинския съвет отпусна средства. След това беше направен и проект.

Източник: bnr.bgсподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

3 коментара:

Анонимен каза...

НЕ ВЯРВАМ

Асен каза...

ДАНО

Анна каза...

будем на велике )))

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!