вторник, 2 юли 2024 г.

Най-евтината ЦАЦА тази година е в Сарафово - в кое заведение ?


Получавайте най-новите оферти за ИМОТИ в Сарафово преди всички  - ТУК

Пържената цаца от години бие рекордите по поръчки в ресторанти и крайбрежни заведения, а тази година тя е поскъпнала между един и три лева. Оказва се че най-евтината тази година е в Сарафово, Бургас и Крайморие. 

Присъедини се към жителие на Сарафово от ТУК

"Най-търсеното при нас са цаца, картофи, шопска, рибена, шкембе. И цените са доста добри, супите са скочили с 20 стотинки, нямаме друго повишение. Порция цаца е 4 лева", споделя Ани Валекова - управител на крайбрежно заведение.

Продажбата на цаца за месец варира, като се търси рибата да е прясна.

Северин живее в Австрия и прави сравнение между цените на ястията, които обича. Споделя ни, че има строги предпочитания.

"Супата варира между 5 и 10 евро, а стекът - между 40 и 60 евро, не можем да сравним България с Австрия. Със сигурност има значение къде остсядате, разликата може да варира между 5 и 10 лева на ястие. Така че трябва доста добре да сте ориентирани къде са скъпите места и къде евтините", смята той.

В друго заведение порция цаца е 9 лева и същия грамаж, а пържената дребна рибка достига до 15 лева на някои места в Лозенец или Свети Влас например. Цената на шопската салата може да бъде намерена от 8,50 до 16 лева.

След цацата най-продавана се оказва наливната бира. Средно едно крайбрежно заведение за месец продава близо 14 хиляди литра, като цената на 500 мл от пивото варира по Черноморието между 3,20 до 7 лева. Без промяна остават цените на палачинките, въпреки поскъпването на яйцата, млякото и останалите консумативи.

"Ние няма да вдигнем цените, защото се притесняваме да не загубим клиентите си", споделя Нели Стоянова - търговец на палачинки, предаде NOVA News.

Търговецът Галин Янев уточнява, че за последната година цените са се повишили навсякъде с 15-20%. "За между 7 и 12 лева може човек да си вземе палачинка или гофрета. Не мисля, че ще има някакво допълнително завишаване независимо, че тока ще се вдига цената", посочи той.

Новият хит това лято край морето е балончестият чай (bubble tea), който е най-консумиран от децата. Цената му варира между 8 и 11 лева по Черноморието, като той е една от разхладителните напитки, които търговците готвят заради очакваното горещо лято.

Източник: burgas24.bgсподели с приятели в социалните  мрежи
или Коментирай

2 коментара:

Анонимен каза...

Astreyata

Анонимен каза...

Камушки

Публикуване на коментар

Моля пишете на кирилица!